Încă un deces în cazul Săpoca. Managerul Spitalului de Psihiatrie și-a dat demisia

Read Time1 Minute, 51 Seconds

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că managerului Spitalului Săpoca și-a dat demisia. De asemenea, un alt pacient a murit. 

”În cursul nopții trecute am finalizat ancheta, iar în această dimineața am prezentat concluziile, iar managerului spitalului și-a dat demisia”, a spus Sorina Pintea.

Conform ministrului Sănătății, numărul deceselor a ajuns la 5. ”Din păcate o altă persoană a decedat azi-noapte”, a completat Sorina Pintea.

A cincea persoană care a decedat este o pacientă de 88 de ani , care a făcut un stop cardio respirator azi-noapte. 

“Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru ca unul dintre pacienţii aflaţi la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidităţi a decedat în cursul nopţii trecute”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai spus că va depune plângeri penale împotriva medicului de gardă și a asistentelor pentru neglijență în serviciu

“Managerul spitalului și-a înaintat demisia în această dimineață”, a afirmat Sorina Pintea, la Buzău.

Ministrul a mai spus că nu i-a cerut demisa managerului, ci a decis să demisioneze. 

Ministrul Sănătății a mai afirmat că în România se vorbește mult despre problemele sistemului de sănătate, însă a ținut să atragă atenția că sistemul este compus din oameni, iar unii dintre aceștia nu-și fac datoria.

”Există un deficit de personal în sistemul medical, dar acesta s-a redus. În 2016 aveam 160.000 de oameni în sistem, iar acum sunt 185.000 de oameni. Vorbim mereu despre faptul că sistemul nu merge, dar sistemul suntem noi. 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate. S-a încetățenit o idee că merge și așa, s-a spus mereu că merge și așa. Ceea ce s-a întâmplat la Săpoca este rezultatul acțiunilor din ultimii ani, când s-a mers pe ideea că merge și așa. Aici este vorba despre nerespectarea atribuțiilor de serviciu și despre modul în care unii aleg să-și exercite atribuțiile medicale.”, a spus Sorina Pintea.

Citeste tot articolul aici: https://www.realitatea.net/inca-un-deces-in-cazul-sapoca-managerul-spitalului-i-a-dat-demisia_2214147.html

sursa: realitatea.net

0 0
Close